Тематична виставка «Шляхами подвигу і слави»

28 жовтня – День визволення України від нацистських загарбників.

 Цей день відзначається 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території України, згідно Указу Президента України «Про день визволення України від нацистських загарбників» з метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.

Бібліотекар Комунального закладу «Бершадська бібліотека» Алла Іванчишина оформила книжкову виставку «Шляхами подвигу і слави». Читачі мали можливість  познайомились з книгами, які відображають героїчні подвиги воїнів-визволителів України.

Саме в ході Другої світової війни 1941–1945 років на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. За підрахунками істориків, в результаті воєнних дій на території України загинуло близько 3 млн. радянських воїнів, понад 2 млн. українців було вивезено для примусової праці до Німеччини, повністю чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 млн. людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств. Бойовими нагородами за заслуги було відзначено близько 2,5 млн. мужніх, героїчних воїнів-українців.