У бібліотеці відбулось чергове засідання розмовного клубу

У читальній залі КЗ «Бершадська бібліотека» проведене друге чергове засідання розмовного клубу «Мова – ДНК нації». Цього разу провідною темою обрано молодіжний сленг та народний мовний суржик. Бібліотекар Людмила Печенога лаконічно інформувала присутніх про походження такого явища, як мовний суржик, звернула увагу, що саме українська мова зазнала величезного впливу інших мов та запропонувала практично знайти елементи суржику у текстах та виправити на українські слова.

Цікавою видалася тема молодіжного сленгу, присутні шукали відповідні українські слова та словосполучення, намагалися зрозуміти сленгові вислови. Всі присутні були задоволені цікавою та корисною розмовою і виявили бажання систематично відвідувати засідання та залучати до засідань своїх друзів, дітей, родичів тощо.

Засідання клубу будуть проводитись щотижня. Покращити знання мови у форматі живого спілкування можуть всі бажаючі, незалежно від віку. Тема розмови і навчання формується щотижня, відповідно до запитів відвідувачів.

Два тижні бібліотечні працівники проводили опитування, щодо зручного часу проведення засідань клубу, за побажаннями відвідувачів клубу заняття будуть проводитись щотижня у четвер в 16.00 год у читальній залі КЗ «Бершадська бібліотека», за адресою : вул. Ярослава Мудрого, 2, приміщення музичної школи, 3 поверх.

Запрошуємо бершадчан, внутрішньо переміщених осіб, гостей нашої громади завітати на засідання клубу, де у форматі цікавого живого спілкування є можливість вдосконалити українську мову!

Бібліотека пропонує – вибір за вами.