У бібліотеці розпочав роботу розмовний клуб «Мова – ДНК нації»

У читальній залі Комунального закладу «Бершадська бібліотека» відбулося перше засідання розмовного клубу «Мова – ДНК нації». Розмову-треніг «Краса мови залежить від нас» проводила Людмила Печенога – бібліотекар читального залу, яка має також філологічну освіту.

Присутні ознайомились із історією становлення української мови, дізналися про місце української мови серед інших слов’янських мов та мали можливість тонко відчути красу та велич рідного слова.

Учасники розмовного клубу отримали нагоду легко та невимушено спілкуватися та певною мірою перевірити свої знання з української мови , виконуючи цікаві вправи із граматики та слововживання, знаходили унікальні українські аналоги відомим запозиченим словам.

Засідання розмовного клубу будуть проводитись щотижнево у четвер. На пропозицію учасників першого засідання, для зручності бажаючих розширювати знання з розмовної української мови, наступне зібрання планується провести в 17-15 год 11 серпня 2022 року у читальній залі КЗ «Бершадська бібліотека».

Запрошуємо відвідати розмовний клуб всіх охочих бершадчан та гостей нашої громади. Бібліотека пропонує-вибір за вами!