Читання як життєва стратегія

     У межах  Тижня Відкритого Уряду  на абонементі КЗ «Бершадська бібліотека»  проведений інформаційний мікс «Читання, як життєва стратегія». Бібліотекарі Ольга Дашківська та Алла Іванчишина презентували для дорослих  користувачів  книжковий перегляд сучасної української літератури «Читання, як життєва стратегія», для молоді представлено виставку панораму: «Бібліо Драйв: єднання навколо читання».

    Схвалена цьогоріч у березні,   урядом України Стратегія розвитку читання акцентує увагу на важливості читання серед українців, формуванні звички та потреби в читанні, як обов’язкового компонента життєвої позиції.

   Як наголошує міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко: «Читання має об’єднувати українців, виконувати завдання національної консолідації, модернізації та розвитку української культури, зміцнення й розвитку нашого потенціалу».

     Тиждень Відкритого Уряду відбувається у країнах – учасницях міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» з 8 по 12 травня 2023  року. Протягом тижня проводитимуться заходи, спрямовані на розвиток демократії, підвищення рівня відкритості державного управління, налагодження співпраці між представниками громадськості та органами влади всіх рівнів. Бажаючі можуть долучатися до відкритих публічних заходів, запланованих в рамках Тижня Відкритого Уряду – 2023.