Шевченко – наша душа, наша мудрість, наша сила

     З нагоди відзначення 209-ї  річниці від дня народження Тараса Шевченка в читальній залі КЗ «Бершадська бібліотека» відбулись Шевченківські читання «В бібліотеку завітай, вірші Шевченка почитай». Читачі декламували, як поезію Кобзаря, так і вірші про Т.Г.Шевченка та його творчість.

    Тарас  Григорович  Шевченко – неперевершений світоч  української культури, геніальний поет, художник, мислитель. Його ім’я відоме не лише в Україні, але й у всьому світі. Він піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру. Твори поета видавалися за кордоном понад 300 разів і перекладені на 147 мов світу. У світі зведено більше ніж 450 пам’ятників Тарасу Шевченку,вони є в 35 – ти країнах , зокрема в США, Канаді, Італії, Аргентині, Франції.

     Пам’ять про Тараса… Вона завжди жила і житиме в народі. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила. Які б нещастя і випробовування не випадали на долю нашого народу, він вистоїть, якщо з ним буде Тарас Шевченко, його «Заповіт».