Щедре серце хлібороба Миколи Чернеги

    10 травня свій ювілей відзначає відомий аграрник Чернега Микола Євдокимович, який  народився у 1938 році в с.Усті, Бершадського (нині Гайсинського) району, Вінницької області в селянській родині. На Бершадщині Микола Євдокимович відомий хлібороб, рекордсмен по вирощуванню  сільськогосподарських культур, який неодноразово відзначався  державними нагородами.

 Його життєвий шлях розпочався у рідному селі Устя. У 1945 році  пішов до Устянської середньої школи, яку закінчив у 1955 році. Після закінчення 10-річки у березні 1956 році вступив на курси в Ольгопільське училище механізації сільського господарства, яке закінчив у березні 1957 році, отримавши спеціальність тракториста – машиніста широкого профілю.

У 1957 році брав участь у зборі хліба на цілині. З листопада 1957 року по жовтень 1960 року служив в лавах Збройних Сил. Після звільнення в запас повернувся в рідне село. З 1960 року по 1969 рік працював трактористом в колгоспі «Шлях Ілліча». Згодом – помічником бригадира тракторної бригади. З 1972 року працював начальником механізованого загону №2 в колгоспі «Шлях Ілліча» с. Устя.

У 1977 році обраний депутатом сільської Ради народних депутатів, та депутатом Вінницької обласної Ради народних депутатів. Очолюваний Миколою Євдокимовичем колектив виростив по 60 центнерів пшениці з гектара, по 540 центнерів цукрових буряків. За самовіддану працю був нагороджений двома орденами Леніна, орденом Трудового Червоного Прапора. За високі успіхи, виявлену трудову доблесть по збільшенню виробництва і продажу державі зерна та інших продуктів землеробства Миколі Євдокимовичу Чернезі Указом Верховної Ради СРСР від 22 грудня 1977 року присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці.

У 1980 році закінчив заочно сільськогосподарський технікум, за спеціальністю агроном. Нині Микола Євдокимович на заслуженому відпочинку.

Бажаємо ювіляру довгих та щасливих років життя під мирним небом України!