Інформаційна викладка «Торгівля людьми – соціальна проблема сучасності»

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, порушенням прав людини. Саме тому щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у жовтні 2007 року Європейським Парламентом.

Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи. Не байдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з проблемою.

В Комунальному закладі «Бершадська бібліотека» бібліотекар Алла Іванчишина підготувала інформаційне повідомлення – «Торгівля людьми  – соціальна проблема сучасності».

В якому представлена інформація про чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу.

Головною метою даного повідомлення було показати користувачам, що в сучасному світі досі існує торгівля людьми та що треба знати, щоб не потрапити в тенета работоргівців.