Інформаційний серпантин «Традиції і краса українського Великодня»

   

13 квітня 2023 року в КЗ «Бершадська бібліотека»  відбувся яскравий, барвистий, цікавий, інформаційний серпантин «Традиції і краса українського Великодня» для учнів 3-А класу ЗЗСО №3 (класовод  Олена Рєзнік).

Діти з цікавістю слухали розповідь бібліотекаря Світлани Єгорової про підготовку до святкування світлого свята Воскресіння Христового, про символ вічності людського життя – паску, чарівний світ писанки, приготування святкових страв і  формування великоднього кошика.

А щоб привернути увагу маленьких читачів, напередодні великого свята Христового Воскресіння бібліотекарі створили особливий куточок – літературну вітрину «Пасхальний дзвін лунає звідусіль». Цікаві книжечки розповідають про духовні скарби наших предків – обряди та звичаї, щоб не загубити цієї ниточки, яка зв’язує нас з минулим. Діти також радо фотографувалися  з яскравими великодніми кроликами.

Запрошуємо усіх бажаючих завітати у відділ обслуговування дітей КЗ «Бершадська бібліотека», переглянути книги та дізнатися про історію свята Великодня, його підготовку, писанки та Великодній стіл.