Інформ – день до Всесвітнього дня читання вголос «Читати – це модно! Книги – це круто!»

У бібліотеці відбувся інформ – день до Всесвітнього дня читання вголос «Читати – це модно! Книги – це круто!»

До відділу з обслуговування дітей комунального закладу «Бершадська бібліотека» завітали учні 5-Б класу Бершадського ліцею №1 ім.А.Матвієнка (Класний керівник Тетяна Паламарчук, педагог-організатор Наталя Мосендз).

Бібліотекар Олена Струтинська познайомила дітей з історією свята, розповіла про те, що читати вголос корисно, воно розвиває грамотність, швидкість мовлення, розширює словниковий запас, покращує розуміння й активне слухання. Читання вголос незамінний інструмент для покращення пам’яті та вивчення іноземних мов. Діти активно долучились до ігор «Прочитай і відгадай», «Складанки», «Головоломки». Читали вірші та діалоги вголос та взяли книги для домашнього читання.

Щорічно у першу середу лютого в світі відзначають цікаве, корисне і доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос (англ.World Read Aloud Day). Його започаткували у 2010 році завдяки міжнародному освітньому проекту LitWorld. В цілому, свято має надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою, але автори ідеї також мали на меті зацікавити дітей та підлітків у читанні книжок вголос разом з друзями та спонукати їх до обговорення змісту.

Тож читайте вголос собі і близьким! Це приносить користь і задоволення!