Здобуття цифрової грамотності через  онлайн-платформу «Дія. Цифрова освіта»

До цифрового хабу Комунального закладу «Бершадська бібліотека» завітали слухачі «Університет третього віку» територіального центру соціального обслуговування Бершадської міської ради. Бібліограф-краєзнавець Юлія Маршук ознайомила користувачів з Національною освітньою  онлайн-платформою «Дія. Цифрова освіта» та розповіла, яким чином розвивати власну цифрову грамотність.

У рамках проєкту «Ваша цифрова бібліотека» бібліотекарі допомагають користувачам різних вікових категорій, особливо представникам старшого покоління адаптуватися до сучасних умов, набути нові знання і навички та успішно використовувати їх у повсякденному житті.

Завдячуючи освітнім серіалам, які є на порталі, кожен зможе засвоїти нові знання та навички, легко орієнтуватися в цифровому просторі.

Учасників заходу було ознайомлено з такими пізнавальними освітніми серіалами, які мають надважливе значення під час війни:

Сучасна діджиталізація  нашої країни вносить позитивні зміни в усі сфери життя українців: культуру, освіту, роботу, медичне обслуговування та соціальне забезпечення. Цифрова грамотність  це здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в особистісному та професійному розвитку.

Отож, запрошуємо до бібліотеки всіх охочих скористатися можливостями освітньої платформи, доступ до якої вільний, потрібно лише зареєструватися за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/.

Бібліотекарі КЗ «Бершадська бібліотека» завжди раді допомогти безкоштовно здобути знання з цифрової грамотності та надати необхідну консультацію.