Літературний колаж «Щасливий дар творити для дітей»

       5 березня виповнюється 120 річниця від дня народження Наталі Забіли. Тож Комунальний заклад «Бершадська бібліотека»  запрошує   Вас переглянути літературний колаж «Щасливий дар творити для дітей».

Наталя Забіла, як одна з найвідоміших дитячих письменниць, не могла оминути казку. Адже казку найбільше люблять і зовсім маленькі, і старшенькі, і навіть ті, що вже читають повісті та романи. Всі казки, які написала Наталя Забіла, нелегко навіть перелічити. Вони вводять читача в світ веселих пригод.

 У казках письменниці часом діють давно відомі персонажі (лисиця і журавель, зайчик, білочка, їжачок і т. д.), і сюжети їхні перекликаються з народними сюжетами. Проте, звучать ці твори зовсім по-новому. Для них характерні «щасливі» закінчення. І не тому, що Наталя Львівна ладна оминати гострі, суворі і навіть жорстокі моменти в житті. Ні, вона їх не оминає, але художньою логікою доводить, що злу, жорстокості, усякій біді повинен прийти кінець. Допомога дужчого слабшому, любов до справедливості, до світла і тепла — ось мистецький світогляд Наталі Забіли, який лежить в основі не тільки її казок, а й усієї творчості.

Завітайте до бібліотеки за книгою Наталі Забіли і ви отримаєте задоволення та гарний настрій.