«Інформаційний ярмарок : реформа в дії»

«Інформаційний ярмарок : реформа в дії»

Реформа децентралізації наразі є реформою номер один в Україні. Даний процес стрімко крокує громадами України. Але постає питання, – чи добре громадяни розуміють цю реформу, які перспективи бачать або ж загрози для своєї громади?!

1 червня у читальній залі Бершадської центральної районної бібліотеки відбувся інформаційний захід на тему : «Моя громада мій добробут». Ініціатором заходу стала Міжнародна організація IREX , яка у рамках проекту ПУЛЬС розробила «Курс на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» для громадських організацій, бібліотек та об’єднаних територіальних громад України. Головною метою зустрічі було донести важливу інформацію мовою простого народу.

ф006

Проект ПУЛЬС направлений на посилення спроможності громад,  надання можливостей для їхнього формування та подальшого стабільного розвитку. Робота IREX в цьому проекті спрямована на інформування та залучення громадськості до процесу реформ децентралізації. Захід відбувся за сприяння USAID Україна та Асоціації місті та сіл України.

Мараховська Тетяна Анатоліївна – член громадської організації «Бумеранг», та бібліотекар абонементу з обслуговування юнацтва Бершадської ЦРБ Нагірняк Катерина Анатоліївна пройшли попередній тренінг «Моя громада мій добробут» у місті Вінниці. Тетяна Анатоліївна розповіла про перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад на прикладах інших громад України. Бершадська кіновідеомережа допомогла продемонструвати відео презентацію про «Історію успіху Байковецької громади Житомирської області. Всі здобутки громади стали можливими через зростання власних коштів громади та допомоги держави після об’єднання.

ф016

Представник від  Джулинської ОТГ Шкурат Неля Іванівна розповіла як відбулось створення Джулинської об’єднаної територіальної громади. Нагірняк Катерина Анатоліївна оформила інформаційну виставку «Реформа в дії», використовуючи матеріали, надані організаторами проекту «Пульс». Запрошені учасники за чашкою кави прийняли участь у дискусії, обмінялися враженнями від свого бачення реформ децентралізації на місцях.

ф023

Учасники інформаційного ярмарку отримали відповіді на різні питання стосовно впровадження реформ на місцях та розвитку громади. Від проекту «Пульс» всі учасники отримали сумки з інформаційними матеріалами.