Розкриваючи «Маловідомі сторінки історії Бершаді»

Наші села, містечка – це дорогоцінні перлини в безкінечнім намисті української культури. Кожна з них має свою історію, свій шлях, свою долю. Маємо книги, статті, розвідки, нариси з історії Бершадщини. Чи все сказано про наш край?

20 жовтня в приміщенні читальної зали Бершадської центральної районної бібліотеки відбулась зустріч з краєзнавцем, дослідником Олександром Олександровичем Дьоміним з нагоди виходу у світ нової краєзнавчої книги «Маловідомі сторінки історії Бершаді». Видання історико – краєзнавчого нарису засвідчило : є про що нам говорити, є питання без відповідей, є ще незвідане.

ф1

Олександр Олександрович розповів про те, як народився задум видати книгу, та настільки важлива краєзнавча робота з дітьми… Адже через історію, працю людей та їх роздуми про долю рідного краю – школярі усвідомлюють себе як часточку  народу, а місцевість в якій проживають – як часточку держави.

Цікавою була розповідь про назву річки, на якій розташоване наше місто, у нашого гостя свої міркування, доводи і посилання, які розміщено у виданні.

Олександр Олександрович захоплюється малюванням, футболом, шахматами, шашками, а ще малює картини акриловими фарбами. Будь-який вид творчості є джерелом позитивних емоцій і самоствердження особистості. Привітати автора завітали працівники районної газети. Олександр Олександрович подякував працівникам Бершадського краєзнавчого музею та бібліотеки за надану інформацію для книги. Директор районної бібліотеки Лева Н.В. подякувала автору за подаровані видання для бібліотек районну та від усіх присутніх побажала краєзнавцю міцного здоров’я, залишатись завжди таким енергійним, мріяти, творити, писати, друкувати.

ф3