6  вересня – День читання книг

   Цього дня доречно просто сісти, взяти цікаву чи корисну книгу і читати. Книга супроводжує людину з дитинства і усе життя. Як правило перша книга з’являється уже в 3-5 років, далі школа, а згодом для  людини читання книг стає невід’ємною частиною життя, що розвиває логіку, образне мислення і творчі здібності. На думку вчених, читання сьогодні є єдиною інтелектуальною технологією освоєння накопичених людством знань і досвіду.

Підбадьорити, надихнути та, навіть, спонукати до кардинальних змін у житті – все це може книга.

У Бершаді можна почитати книги завітавши на абонемент обслуговуваня дорослих користувачів та юнацтва, у читальний зал, у відділ обслуговування користувачів дитячого віку. КЗ «Бершадська бібліотека» запрошує поціновувачів книг завітати у книгозбірню, де на вас чекають тисячі книг від найновіших до класичних «стародруків». Особливий акцент сьогодні на читання молодих людей. За спостереженнями бібліотекарів, популярною серед молоді є мотиваційна література.

Молодь намагається досягти успіху в житті. Вони хочуть на прикладах відомих науковців,бізнесменів, зірок віднайти поради, якими можна скористатись, щоб побудувати своє особисте успішне життя, тож книги як вести успішний бізнес, чи довідники з правих знань, або мотиваційна література з психології чекає вас на полицях нашої бібліотеки.

Дослідження показують, що читання знижує рівень стресу, підвищує рівень знань, посилює концентрацію, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Так само як і будь-якому м’язу людського тіла, мозку необхідне тренування, щоб залишатися сильним і здоровим.

Бібліотека пропонує – вибір за вами.