«80 років пам’яті і забуттю не підлягає»

Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України в межах нашої держави проводяться уроки пам’яті. У цей день 1941 року нацисти знищили в Києві десятки тисяч громадян, мешканців міста, більшість з яких були євреями. Серед невинно закатованих були тисячі українців, росіян, громадян інших національностей. Усі 778 днів німецької окупації в Києві тривали розстріли і насильства. Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. Але це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир. 

    В Бершадській бібліотеці бібліотекарем з обслуговування Оленою Маліцькою було проведено тематичний урок «80 років пам’яті і забуттю не підлягає». Бібліотекар розповіла історію Бабиного Яру, ознайомила з книгами в, яких йде мова про трагедію Бабиного Яру, а також продемонструвала короткометражний документальний фільм з уривками історії та розповідями очевидців, які пережили це жахіття на власному досвіді.

    Метою заходу: було розкрити суть трагедії Бабиного Яру, пояснити її вплив на долю людства, сприяти формуванню історичної пам’яті сучасників, викрити людиноненависницьку політику нацизму, сформувати у молоді усвідомлення того, що мир, життя і злагода між людьми — найвищі на землі цінності.