Афганськими стежками болю і страждань…

Війна в Афганістані  – трагічна сторінка в історії нашого народу. Часто зовсім юних хлопців, без належної військової підготовки ,  відправляли воювати до далекої азійської країни за інтереси вищого керівництва радянської імперії. Багато з них не обирали свою долю, а змушені йти за наказом  та воювати в надзвичайно тяжких умовах.

    «Чорний тюльпан» – трагічні підсумки війни в Афганістані, бо у страшній, безглуздій війні голови склали більше, як три тисячі українських юнаків. У цій сумній статистиці має свій лік і Бершадщина, адже «чорний тюльпан» привіз біду і сльози у наш край. І так за 10 років, десятеро наших земляків повернулись до рідних домівок у цинкових трунах.

 Чимало тих, хто пройшов Афганську війну, згодом зробили неоціненний внесок у розбудову національних Збройних сил України. Брали участь у миротворчих операціях нашої держави в “гарячих точках” планети, а з 2014 року героїчно захищають Україну від збройної агресії  Росії.

 Ми  пам’ятаємо тих, кого спалила афганська війна… Комунальний заклад «Бершадська бібліотека»  пропонує переглянути відео презентацію «Афганськими стежками болю і страждань»