Акція «День миру – свято всієї Землі»

Мир, яке коротке, але змістовне слово. Це слово звучить по-різному на континентах Землі, але скрізь воно означає прості й одвічні істини.

Воно вміщує в собі яскраве сонце і блакитне небо, радісну працю і теплий хліб, радісний сміх дітей та усміхнені обличчя дорослих.

21 вересня, коли всі люди Землі відзначають Міжнародний день миру, бібліотекар відділу з обслуговування дітей Бершадської ЦРБ Світлана Єгорова запросила юних читачів долучитися до акції «День миру – свято всієї Землі». Діти намалювали плакат з символами миру та залишили на ньому свої побажання для України та для всього світу. Під час акції діти дізналися про історію виникнення цього свята, про символ міжнародної солідарності всіх людей світу «Дзвін миру», який було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. Звук цього дзвону – це нагадування людям, що найцінніше в житті – саме ЖИТТЯ.

Цей день закликає мільйони людей до глобального припинення вогню, відмови від насильства, а також кожного з нас зробити щось заради миру. Нехай усі ми навчимося розуміти і поважати одне – одного та жити в злагоді заради збереження миру на всій Землі.