Бібліотека інформує про заходи з протидії COVID-19

У  КЗ «Бершадська бібліотека»  презентовано тематичні інформаційні викладки «Коронавірус COVID-19: виклик нашого часу». До відома користувачів бібліотеки санітарно-освітні матеріали надані КНП «Бершадський центр ПМСД», щодо профілактики поширення захворюваності на COVID-19, буклети розроблені КЗ «Бершадська бібліотека» спільно із сімейними лікарями ЦПМСД, статті з інтернет-видань та періодичних видань.

  Також на викладках є інформація щодо роботи пунктів вакцинації у м. Бершаді,  за потреби тут можна  скористатися засобами індивідуального захисту та санітайзером.

 Пандемія є справжнім випробуванням для нас усіх. Загроза поширення COVID-19 вимагає не тільки ефективних дій  влади, але й об’єднання зусиль громадськості, медиків, бізнесу, благодійників, усіх небайдужих громадян.  Бібліотечні працівники щоденно інформують користувачів бібліотеки про заходи з протидії корона вірусній інфекції, важливість вакцинації та самоізоляції  аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

  На жаль пандемія COVID-19 спричинила поширення ще одного небезпечного явища це фейкові інформації, які теж є  небезпечними для життя і здоров’я громадян. Розповсюдження неправдивої  чи перекрученої інформації, щодо захворюваності  та вакцинації    збільшують тривожні настрої, паніку та інші негативні реакції серед людей. Зменшити напругу в суспільстві, навчити критично оцінювати інформацію допомагають знання  основ  медіа грамотності.  Що означають нові терміни на кшталт: інфодемія, фейк, дезінформація, міф, «теорія змови». Знання як   відрізняти фейкову інформацію від правдивої, як оцінити власне медіаполе, все це допоможе в майбутньому  критично сприймати та оцінювати публікації в ЗМІ та у соціальних мережах. Відповіді на ці питання можна віднайти у бібліотеці.

   Ознайомитись з матеріалами інформаційних викладок можна у читальній залі, на абонементі та відділі обслуговування дітей  КЗ «Бершадська бібліотека».