«Чорнобиль… Його уроків людство не забуде»

                                                                         Чорнобильський вітер по душах мете

                                                                        Чорнобильський пил на роки опадає.

                                                                         Годинник життя безупинно іде,

                                                                          …Лиш пам’ять усе пам’ятає.

2

Про Чорнобиль ми не можемо забути. Чи доречно нагадувати, що дітям потрібна правда про цю трагедію. Для сучасних дітей Чорнобильська трагедія є такою ж частиною новітньої історії України, як голодомор, Друга світова війна, саме тому вони повинні знати про причини і наслідки цієї найстрашнішої катастрофи.

1

21 квітня у відділ з обслуговування дітей Бершадської ЦРБ завітали учні 4 – А класу ЗОШ№3 (класовод Бондар О. В.) та бібліотекар ЗОШ№ 3 Мараховська Т. А. Відбулася зустріч з учасницею ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, членом громадської організації «Союз Чорнобиль України» – Четвертинівською Ніною Василівною, яка поділилася спогадами про ті трагічні роки, коли всі сили цивільних та військових були кинуті на ліквідацію наслідків вибуху. Учні мали можливість отримати відповіді на питання, які виникали під час зустрічі. Велику увагу присутніх привернула до себе книжкова виставка «Мужність і біль Чорнобиля».

3

Директор Бершадської ЦРБ Бернацька Л. Л. подякувала Ніні Василівні за змістовну та цікаву розповідь, побажала всім міцного здоров’я, миру та благополуччя.

4

Єдине, що наші діти можуть зараз віддати героям-ліквідаторам, які за покликом рідної землі вступили у палаючий реактор чи самовіддано рятували людські життя, це — пам’ять.

6Ці люди, не шкодуючи сил і життя, виконали присягу на вірність народові України. Здоров’я тим ліквідаторам, які живуть і працюють в ім’я миру і життя людей. Вічна слава героям! Наприкінці зустрічі всі присутні поклали квіти до меморіалу жертвам Чорнобиля.

В читальному залі оформлена виставка”Людина і природа: гармония чи трагедія”

7