Державний прапор – святиня України

Одним із найважливіших елементів процесу становлення української державності стало визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України та Державний Гімн України.

Український прапор – це символ пшениці в степах під блакитною аркою неба, який уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі.

 Упродовж історичного розвитку жовто-блакитний прапор був символом боротьби за національні й соціальні права українського народу і за часів незалежності став Державним Прапором України. Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

 Державний Прапор України затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 року, а у серпні 2004 року Президент України підписав Указ «Про День Державного Прапора України», який щорічно відзначається 23 серпня.

До цієї дати бібліотекар відділу з обслуговування дітей Бершадської ЦРБ Світлана Єгорова підготувала інформаційне повідомлення «Державний прапор – святиня України». Користувачі ознайомитися  з тематичною літературою, головними державними символи  та історією Прапора України.