Дія. Цифрова освіта.

      КЗ «Бершадська бібліотека» – місце, де кожен може  безкоштовно отримати доступ до платформи «Дія. Цифрова освіта»

    Сучасна діджиталізація  нашої країни вносить позитивні зміни в усі сфери життя українців: культуру, освіту, роботу, медичне обслуговування та соціальне забезпечення.

     Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» з 2021  року зареєстрований,  як офіційний ХАБ Національного проєкту  «Освітня онлайн платформа Дія. Цифрова освіта.» У партнерстві з платформою ми  прагнемо надати можливість мешканцям громади  безкоштовно здобути знання з цифрової грамотності. Цифрова освіта – це вимога, без якої неможливо успішно цифровізувати наше життя. Сьогодні  просто користуватися комп’ютером  чи смартфоном і мати доступ до мережі Інтернет – ще не означає досконалого та безпечного володіння цифровими навичками.  Цифрова грамотність  це здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в особистісному та професійному розвитку.

  Бібліотечні працівники КЗ «Бершадська бібліотека» взяли участь у тестуванні Цифрограм 2.0 та отримали відповідні сертифікати. Цифрограм – це можливість перевірити цифрову грамотність будь-якому громадянину. Бета-версія Цифрограму пропонує дати відповідь на 90 запитань. Завдання тесту систематизовані за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян , адаптованої українськими експертами.

    Шановні бершадчани та гості міста освоїти цифрову премудрість вам може допомогти наша бібліотека, яка другий рік поспіль працює за програмою «Дія. Цифрова освіта». Абонемент для дорослих та читальний зал КЗ «Бершадська бібліотека» — це місця, куди може завітати кожен, щоб безкоштовно отримати доступ до сайту «Дія. Цифрова освіта» та пройти навчання з цифрової грамотності.

     Перевірте свою цифрову грамотність за допомогою національного тестування. Цифрограм 2.0 допоможе виявити загальний рівень ваших компетентностей, прогалини у цифрових навичках і зорієнтує, які саме знання вам варто вдосконалити. Після проходження тесту, ви отримаєте спеціальний сертифікат, який можна додати до вашого резюме при пошуку роботи.

      Завдяки отриманим знанням, ви станете  активними користувачами та споживачами державних послуг, що надаються у цифровому вигляді.   А ще зможете навчитися елементарним речам, які повинен знати кожен інтернет-користувач: як створити власну сторінку в соціальних мережах чи електронну поштову скриньку, як користуватися месенжерами та чатами, як здійснити оплату комунальних послуг, використовуючи інтернет або мобільний телефон, яких правил безпечної поведінки в інтернеті слід дотримуватися, щоб не заподіяти шкоди собі і оточуючим.

    Пам’ятайте! Перед нами  стоять нові виклики і ми маємо  опановувати нові знання, навіть, якщо це потребує певних зусиль. Будьте на часі! 

     Навчайтеся і самовдосконалюйтеся, а бібліотека завжди прийде вам на допомогу!