Флешмоб «Зроби фото з хусткою»

Хустина – краса, книга – мудрість

 Сьогодні працівники КЗ «Бершадська бібліотека» організували флешмоб «Зроби фото з хусткою». Також для користувачів бібліотеки оформлена тематична фотозона «Де книжка – там і хустка».

Минатимуть роки і століття,  книга даруватиме людству знання і досвід минулих поколінь,  а хустка залишається особливим оберегом краси та любові.  Ніколи не минеться мода на хустки і книги.

Віднедавна 7 грудня у День Святої Катерини українки  почали одягати хустку. Хустка  протягом багатьох віків в Україні є символом оселі,  затишку, прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегомі важливим ритуальним предметом.

   Українська хустка – витвір національного  мистецтва. Хустка надзвичайно важлива і  невід’ємна частина української культурної спадщини. Вона, як берегиня роду, була поруч із людиною від народження до останнього подиху. Хустка на хрестинах, на весняних хороводах, на сватанні та вінчанні, на проводах козака на війну…

   З давніх-давен в Україні хустка вважалась національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції. Червоні, сині, жовті, білі, чорні, зелені хустки  усміхаються квітами, підморгують таємничими орнаментами та запрошують завітати у бібліотеку і приміряти українську хустку. Селфі з книгою і хусткою це круто.