Гарно щедрують у наших селах

Щедрівочка щедрувала з Новим роком всіх вітала

IMG-32c72b5e1f73c0ac43a097201ff08e85-V (1)

Серединка щедрує

IMG-d27c7e7ad0adc7fd4f03e039c9728663-V

Дяківка щедрує

А також у районі відбувся фестиваль народної творчості «Різдвяне диво»

14 січня 2018 року у день Святого Василя та Старого Нового року у Бершаді відбувся фестиваль народної творчості «Різдвяне диво».

«Різдвяне диво» – мистецький захід, що популяризує давні українські різдвяні  традиції  – вертепні дійства,  колядки та щедрівки. У Бершадь  з’їхалися колядники і щедрувальники з усього району, які подарували учасникам фестивалю щире різдвяне дійство.

У фестивалі взяли участь голова райдержадміністрації Іван Стефанцов, заступник голови районної ради Сергій Пересунько, міський голова Михайло Кольченко. Керівники району та міста  відзначили  високий  професійний рівень  фольклорних колективів.

Вітаючи присутніх, голова райдержадміністрації Іван Стефанцов  подякував  аматорам сцени за наполегливу працю, тепло і затишок та зазначив: «Цього року Різдво стало для нас особливо великим та урочистим, бо Православна Церква України отримала Томос про автокефалію. Переконаний, що 2019 рік стане роком подальшого розвитку, який принесе суттєві зрушення у соціальній, економічній, оборонній, політичній, гуманітарній сфері»

Різдвяними колядками та щедрівками віншували присутніх кращі фольклорні колективи із 25 теиторіальних громад, Джулинської і Шляхівської ОТГ. Український  колорит та святкову атмосферу відчув кожен, хто прийшов на Центральну площу міста послухати колядки та щедрівки. Усіх об’єднала чутлива, емоційна, надзвичайна, українська колядка: від старовинної, автентичної, якій далеко за 100 років  – до сучасної.

Працівники  районного краєзнавчого музею, дитячої музичної школи та будинку дитячої творчості оформили чудові новорічно-різдвяні виставки та фотозони.

За підсумками журі районного фестивалю народної творчості «Різдвяне диво» у номінації «Краща Різдвяна зіркаперемогу здобула Джулинськаоб’єднана територіальна громада

Подяками  за збереження та популяризацію культурної  спадщини українського народу, участь у районному   фестивалі   Різдвяне диво  нагороджено усіх  учасників свята .

Різдвяний  фестиваль  відбувся  у  велике  християнське  свято – День  Святого  Василя, тож усіх  чоловіків,  що  носять  ім’я  Василь запросили на сцену, привітали  із Днем Ангела оплесками та різдвяними дарунками від міського голови.  Також подарунки  отримали дитячі   колективи, що  приймали   участь  у фестивалі.

А на завершення всі разом заколядували, щоб летіла над світом українська коляда, бо у нашій Україні цьогоріч таки «Нова радість стала».

Сумівка щедрує