Година права «Знай права, виконуй обов’язки»

      В читальному залі  Комунального закладу  «Бершадська бібліотека»  відбулася година права «Знай права, виконуй обов’язки» для учнів Бершадського професійного ліцею ( група 80, класовод Тетяна Медицька).

     Бібліотекар Ольга Дашківська розповіла учням про права і свободи  визначені Конвенцією ООН про права дитини. Під час заходу  переглянуто відеоролик «Захищай свої права та права інших», а також презентацію «Права дитини».  На завершення зустрічі  проведено вікторину «Запитання від Феміди». Підлітки брали активну участь у заході та  усвідомили, що права та обов’язки – два споріднених поняття. І без одного не може існувати інше. Тож знаючи свої права не забуваймо про невід’ємну їх частину – обов’язки.

   Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році.  

 Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини. Загальна декларація прав людини, проголосила рівність всіх жителів планети перед законом. Людина, її життя і гідність, права та свободи визнано найвищою цінністю кожної держави.