Історичний огляд «Пісенне диво України – Маруся Чурай»

                    Пісенне диво України – Маруся Чурай

20200124_105837

Серед великої когорти українських письменників-класиків знайдеться небагато тих, чиї твори ще за життя авторів стали зразками національної класики. Історичний роман у віршах „Маруся Чурай” Ліни Костенко відразу після виходу у світ набув широкої популярності серед читачів, він став „перлиною української літератури XX ст.”. Та мало хто знає що Маруся Чурай дійсно проживала в Україні, володіла рідкісним голосом і вмінням складати пісні, які за короткий час співала вся Україна.

До 395- річчя від  народження Марусі Чурай для учнів 6-х класів Бершадської ЗОШ№1 бібліотекар Бершадської центральної районної бібліотеки Олена Струтинська та бібліотекар ЗОШ№1 Наталя Рибак провели історичний огляд «Пісенне диво України – Маруся Чурай», під час якого юні читачі ознайомилися з життям та творчістю української поетеси та співачки.

20200124_110058

Маруся Чурай є автором  близько 40 пісень. Серед них найвідоміші: “Ой, не ходи, Грицю, та й на вечорниці”, “Засвистали козаченьки”, “Віють вітри, віють буйні…”, “Сидить голуб на березі”, “Зелененький барвіночку”, “Нагороді верба рясна”, “Котилися вози з гори” та інші. Ці пісні досі живуть у народі й користуються великою любов’ю і популярністю.