Книжкова виставка «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України»

20 лютого згідно із указом Президента України №69/2015 “Про вшанування подвигу учасників революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні” відзначається День Героїв Небесної Сотні. Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вибір  на Майдані. Найбільш жорстоке протистояння відбулося між “ беркутівцями ” і патріотами країни 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, де переважно від куль снайперів, загинула майже сотня повстанців. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити.

      Їх називали Небесною Сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані. Ці люди назавжди змінили нашу країну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю до справедливості. Кожен здійснив особистий подвиг та віддав найцінніше – своє життя заради нової України.

        Напередодні відзначення  Дня Героїв Небесної Сотні в читальному залі Бершадської бібліотеки бібліотекарем Ольгою Дашківською було організовано книжкову виставку «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України». На виставці представлені документи, які висвітлюють події, що відбувалися на буремному Майдані, спогади про «лицарів світла та добра», а також присвячені, тим хто віддав своє життя, поетичні та прозові твори.