Книжкова виставка «На гостини до Подільських міст та сіл»

Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» презентує книжкову виставку «На гостини до Подільських міст та сіл». На виставці представлені українські видання, які розповідають про історію багатьох населених пунктів Вінниччини. Користувачам пропонуються краєзнавчі видання місцевих авторів: Григорія Погончика, Олександра Дьоміна, Федора Шевчука, Петра Маніленка, Івана Сухореброго, Галини Невеличко, Володимира Андрущенко, Анатолія Джуса та інших, в яких розповідається про історію та сьогодення міста Бершаді та сіл Бершадщини. Особливо яскраво виглядають нові видання із серії «Моя Вінниччина». У даній серії вийшли видання про села Бершадського (нині Гайсинського району): А. Джус Красносілка «Красне село на березі Бугу ріки», П. Маніленко та Ф. Шевчук «Серединка-тепла крапка на карті України, історико-краєзнавчий нарис Петра Маніленка «Добридень, Березівко!», доробок Наталки Поклад «Маньківка».

 В цей важкий час, коли звичні подорожі, відпустки та канікули поки що неможливі, бібліотека пропонує подорожувати сторінками книг, знаходячи цікаві історичні відомості про міста та села Вінниччини, знайомитись із неймовірними краєвидами на світлинах, цікавитись захопливими історіями звичайних людей. У серії видань «Моя Вінниччина», яку було започатковано у 2013 році за ініціативи журналу «Вінницький край» та за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної ради започатковано «Створення літопису історії міст та сіл Вінниччини», а саме серії «Село і люди». Бібліотечна серія «Моя Вінниччина» видається коштом обласного бюджету і налічує вже понад 54 томи формату А-4. Кожне видання – це справжня родзинка, історичний літопис, до якого додані спогади односельців, поетичні твори місцевих авторів та безліч старовинних та сучасних світлин, на яких зображені як місцеві краєвиди, історичні та адміністративні будівлі, так і постаті яскравих особистостей із сільської глибинки.

Пропонуємо усім бажаючим завітати до бібліотеки та ознайомитись із книжковою виставкою «На гостини до Подільських міст та сіл», відкрити для себе цікаві новинки із серії «Моя Вінниччина».