Книжкова виставка-застереження «Майбутнє – без СНІДу»

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі  СНІДом. Як відомо, СНІД – одна з найважливіших проблем з якою людство ввійшло у ХХІ століття.

       Серед численних захворювань, від яких нині страждає людство, синдром набутого імунного дефіциту (СНІД) є однією з найтяжчих. Цю хворобу спричиняє особливий збудник – вірус імунодефіциту людини (скорочено ВІЛ). Синдром набутого імунодефіциту був виявлений наприкінці 70-х – на початку 80-х років минулого століття, тобто зовсім недавно. Але вже на сьогодні захворювання зареєстровано практично в усіх країнах світ

         У відділі з обслуговування дітей Бершадської ЦРБ презентовано книжкову виставку-застереження «Майбутнє – без СНІДу» під час якої бібліотекар Олена Струтинська  розповіла дітям про СНІД, як жахливе явище в історії людства, про особливості цього вірусу, шляхи зараження ВІЛ, симптоми і протікання захворювання, лікування та профілактику СНІДу.

         Бібліотекар побажала учням  любити життя, уникати шкідливих звичок, щоб хвороба на ім’я СНІД не спіткала на життєвому шляху. Адже у світі так багато доброго та цікавого і кожному з нас випав цей великий подарунок – життя.

       Цінуйте життя, не марнуйте його, проживайте кожен день із радістю, з посмішками, з теплом та любов’ю!