Книжково – ілюстративна виставка «Вклоняємось твоїй красі, Природо!»

         До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища (5.06) З метою поширення екологічних знань, підвищення рівня суспільної свідомості читачів з питань збереження безпеки навколишнього середовища у читальному залі Бершадської бібліотеки бібліотекарем Ольгою Дашківською організовано книжково – ілюстративну виставку «Вклоняємось твоїй красі, Природо!»

  На виставці представлені матеріали про збереження ресурсів нашої планети й охорону навколишнього середовища, про закономірності формування довкілля, методи його збереження та охорони. Демонструється література, яка висвітлює питання небезпеки забруднення довкілля, та шляхи вирішення екологічної загрози суспільному розвитку в економічній, екологічній, соціальній і духовній сферах.

         Людина і природа… Філософи, поети, художники усіх часів і народів віддали данину цій вічній і актуальній темі. Без неї ми ніщо, бо обійтися ніхто з нас не може ані без води, ані без повітря, ані без Сонця, ані без її щедрих дарів, якими вона нас годує. І не можемо ми протистояти її силі, особливо коли вирують природні стихії. Можливо саме тоді людина і відчуває свою слабкість і нестримну силу природи. То щоб цього не сталося, треба вже сьогодні задуматись над своєю діяльністю і навчитися жити на планеті в гармонії з природою. Не тільки споглядати її красу і користуватись її благами, але й дбати про її цілісність і непорушність. Відчувати її потреби, прислухатись про що співає Земля.

Не будьмо байдужими до природи!

Пам’ятаймо: нас багато, а Земля одна.