Книжкові цікавинки «Льюїс Керрол та його країна Чудес»

        

       З нагоди ювілею письменника Льюїса Керрола  бібліотекар КЗ «Бершадська бібліотека» Світлана Єгорова для учнів 4 – В класу ЗЗСО №3 підготувала книжкову цікавинку «Льюїс Керрол та його країна Чудес». Діти ознайомилися із цікавими сторінками біографії письменника, історією створення книги про пригоди Аліси, дізналися факти про популярність у світі цього бестселера. Також учні взяли участь у вікторині та переглянули буктрейлер. Під кінець заходу класовод Наталя Нечитайло провела з дітьми цікаві тести «Магічні числа у долі Льюїса Керрола».

Діти подякували біблотекарю за літературну цікавинку і пообіцяли прийти до бібліотеки за популярною у всьому світі книгою.

          27 січня виповнюється 190 років від дня народження Льюїса Керрола (Чарлза Лютвіджа Доджсона, 1832-1898 рр.) – англійського письменника-казкаря, математика, філософа, автора всесвітньо відомої книжки «Пригоди Аліси в Країні Чудес».

      Чудовий світ Льюїса Керрола  зачаровує і дорослих, і дітей. Книги про Алісу читають в усьому світі. Дуже дивний їх творець –  серйозний математик і педант з одного боку,  фантазер та кращий друг дітей – з іншого.

      Книги Керрола – це казка, переплетена з реальністю, це світ вигадки і гротеску. Подорож Аліси – це шлях, по якому вільно ковзає фантазія людини, вільної від тягот «дорослого» життя, тому персонажі, що зустрічаються на шляху, і пригоди, пережиті Алісою, так близькі дітям.