Районний конкурс читців «Кобзар і Україна»

28 лютого в Бершадській дитячій музичній школі ім. Р.А.Скалецького  відбувся районний конкурс читців «Кобзар і Україна», який проводиться щорічно з метою вшанування пам’яті та популяризації творчої спадщини  великого українського поета Т.Г.Шевченка.

У конкурсі взяли участь 35 учасників.

Журі у складі  Тиворської Т.П. головного спеціаліста відділу культури і туризму райдержадміністрації , Морочинського М.К. голови районної організації «Просвіта», Джужука М.І . заслуженого працівника народної освіти України, Маніленка П.В. заслуженого журналіста України, Бернадської Л.Л. директора Бершадської ЦРБ, Москаленко Л.Т. методиста РБК відзначило якісний рівень підготовки конкурсантів, високу сценічну культуру та точну передачу характеру творів .

Переможцями стали:

– у номінації твір Т.Г.Шевченка

Скрипник Олександра с. Війтівка (І місце)

Горовенко Анна с. Тирлівка (ІІ місце)

Шмігаль Наталія с. Романівка (ІІІ місце)

– у  номінації твір сучасних українських авторів

Воротило Альона  м. Бершадь ЗОШ №3 (І місце)

Магдаль Ангеліна м. Бершадь ЗОШ №1 (ІІ місце)

Токаренко Віталія с. Кошаринці (ІІІ місце)

– у номінації власна поезія

Мовчан Леся с. Баланівка (І місце)

Фесько Оксана с. Шляхова (ІІ місце)

Загребельна Таня с. Джулинка (ІІІ місце)

Приз глядацьких симпатій у номінації власна поезія отримала Лебідь Оксана м. Бершадь міський будинок культури.

Переможці конкурсу нагороджені Почесними грамотами та книгами. Учениця Бершадської ЗОШ  І- ІІІ ступенів №3 Воротило Альона візьме участь в обласному конкурсі читців, який відбудеться в м. Вінниця  в обласній універсальній  науковій бібліотеці ім. К.А.Тімірязєва.

Для учасників конкурсу працівниками центральної районної бібліотеки було представлено тематичну книжкову виставку «Зоря Шевченкова горить, до правди й волі людство кличе».008004

005