Літературна викладка «Кидаймо палити, якщо хочемо жити»

           

31 травня кожного року відзначається Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням, встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Куріння тютюну стало однією з найбільш поширених шкідливих побутових звичок.

            На сьогоднішній день від вживання тютюну щороку помирають понад 5 мільйонів людей, в основному від серцево-судинних захворювань, захворювань органів дихання.  Куріння перетворилося на соціальну проблему, якою змушені займатися міжнародні організації.

          Багато країн світу відмовляються від тютюнопаління, створюють спеціальні закони щодо обмеження паління або вживання тютюну у спеціально відведених місцях. Також багато європейських держав підняли високі ціни на продаж цигарок, це своєрідна боротьба з палінням серед населення. Адже воно завдає величезної шкоди не лише організму людини, а й державі.Україна – серед перших за кількістю викурених цигарок на людину. Це говорить про те, що в нашій країні ця проблема сягнула розмірів епідемії. Тому сьогоднішній день – це привід ще раз задуматись, що для кожного з нас важливіше, здоров’я чи сумнівне задоволення. І якщо у когось із людей, що курять десь глибоко дозріло бажання розпрощатись із тютюном, то чому б не зробити це саме сьогодні? 

         Саме цій темі присвятила літературну викладку «Кидаймо палити, якщо хочемо жити» бібліотекар читального залу Бершадської  бібліотеки Людмила Печенога 

Сподіваємося це  змусить курців замислитись!