Майстер – клас з виготовлення «Маковійчика»

Майстер – клас з виготовлення «Маковійчика»

14 серпня за новим стилем в народі святкують свято Маковея. В церковному календарі свято Маковея називається днем семи мучеників Маковеїв, їхньої матері Соломонії й учителя Єлеазара, які в 166 році до н. е. прийняли мученицьку смерть від сирійського царя Антіоха Епіфана за свою віру в Бога. У православній традиції Макавеїв уособлюють як символ непорушності в дотриманні християнських заповідей.

DSCN9594

У цей день святять у церкві не тільки  яблука, але й інші плоди, овочі та фрукти. Традиційно українці освячують груші, виноград, сливи, персики, також овочі, включаючи помідори та моркву, мед і жмут колосся жита і пшениці, та запашні букети з трав, таким чином прославляючи різноманітне багатство природи.

DSCN9592

З нагоди цього свята 13серпня в Центральній  районній бібліотеці відбулося засідання клубу “Господарочка”, на якому бібліотекарі відділу з обслуговування дорослих читачів Іванчишина Алла та Нагірняк Катерина провели майстер – клас по плетінню букетиків “маковейчиків.” Також члени клубу дізнались історію свята Маковея,традиції та прикмети.

DSCN9590DSCN9589DSCN9586