Мовознавча година “Українська мова – мудрості криниці”

Кожного року 21 лютого, починаючи з 2000 року, увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

   Це свято  було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції  ЮНЕСКО з метою   мовної й культурної багатоманітності.

   Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. Без неї, як і без сонця, повітря, рослин, людина не може існувати. Як великим нещастям обертається нищення природи, так і боляче б’є по народові зречення рідної мови чи навіть неповага до неї, що є рівноцінним неповазі до батька й матері.

   До Міжнародного дня рідної мови у читальному залі Бершадської  бібліотеки оформлена святкова книжкова виставка, на якій  представлені науково-популярні, художні та довідкові видання, крилаті вислови про рідну мову , а також література з граматики, ділового спілкування. Бібліотекар читального залу Печенога Л.В.провела мовознавчу годину”«Українська мова – мудрості криниця», проінформувала присутніх про витоки рідної мови та її значення в житті людини та познайомила із літературою на книжковій виставці. Юні учасники брали активну участь у вікторині,  дискутували один з одним та висловили спільну думку, що потрібно щиро любити і поважати рідну мову, адже вона, як і Україна, завжди в нашому серці і починається з кожного з нас.  Переможниця вікторини отримала невеличкий подарунок.      Користувачі з цікавістю познайомилися з представленою літературою.