Мовознавча інтелект- вікторина «Веселкова наша мова»

Веселкова наша мова

                                                                

        21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування це свято вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.

        Багата й милозвучна наша рідна українська мова. Вона – найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа та культура.

IMG_20190220_110323

Мова – найважливіший засіб спілкування, життя без неї уявити неможливо.

        До цієї дати бібліотекарі відділу з обслуговування дітей Бершадської  ЦРБ Світлана Єгорова  та Олена Струтинська провели  мовознавчу інтелект-вікторину під назвою «Веселкова наша мова» для учнів 2 – А класу ЗОШ №1 (класовод  Рудь Л. Г.).

        Мета заходу донести до дітей красу і багатство української мови; збагатити знання про рідну Україну, розширити словниковий запас дітей; виховувати глибокі почуття любові до рідної мови, рідного краю, його традицій, бажання берегти свою національну культуру, бути патріотом своєї держави.

IMG_20190220_104822

        Діти навипередки відповідали на запитання вікторини, з цікавістю прослухали жартівливі усмішки українських письменників, відгадували значення фразеологізмів, слухали вірші про мову. Також вони мали змогу ознайомитися з книгами, в яких розкривається тема української мови. Юні читачі залишилися дуже задоволені проведеним для них заходом. Багато дітей взяли книги для читання до дому.

IMG_20190220_103240