Онлайн читання «Володимир Сосюра – самородок української поезії»

   Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» пропонує ознайомитись із онлайн читанням «Володимир Сосюра – самородок української поезії» присвяченим 124-й річниці від   його   Дня народження. Поетичні читання підготувала  бібліотекар з обслуговування юнацтва Олена Маліцька за участі  Владислава Бабчука та Вероніки Желізняк.

    Народився Володимир Миколайович Сосюра 6 січня 1898 року на станції Дебальцеве, що на Донбасі, в сім’ї робітників. Батько Володимира, Микола Володимирович, був різноплановою людиною, він і вчителював, і працював на шахті, був адвокатом, а  за своїм фахом – креслярем.  Матір, Марія Данилівна, була звичайна робітниця з Луганська, справи її в основному зводилися до хатньої роботи. В такій сім’ї і виховувався майбутній геній української поезії.

    Якщо говорити  про творчість В. Сосюри, треба обов’язково згадати, що перший опублікований твір вийшов в 1917 році (російськомовний),  пізніше, в 1921 році, світ побачив вже й першу збірочку. Але все ж таки, лише в 1922 р., після публікації поеми «Червона зима», про Володимира Миколайовича Сосюру заговорили. Саме з цього твору почалось  його визнання, як літератора.