Онлайн презентація «Пам’ять мільйонів»

Онлайн презентація присвячена Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу «Пам’ять мільйонів».

18 травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. В Україні та світі згадують про жертв депортації кримськотатарського народу з Криму у 1944 році. У цей день з півострова відправили перший ешелон кримських татар. Загалом було депортовано близько 200 тисяч осіб.

У цей день проходять жалобні заходи пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму.

Згідно з постановою Верховної Ради України, день 18 травня оголошено Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Депортація кримських татар – один з найяскравіших прикладів злочинів радянського режиму, здійснених під час Другої світової війни.

Офіційною причиною депортації стало огульне звинувачення всього кримськотатарського народу в нібито масовому співробітництві з нацистською Німеччиною під час Другої світової війни, але фактично це було продовження політики Російської імперії по русифікації Криму.

Більше дізнатися про сумні сторінки історії запрошує бібліотекар Бершадської бібліотеки Іванчишина Алла, яка розробила онлайн презентацію, присвячену до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу – «Пам’ять мільйонів».