Перегляд літератури «Чиста вода – здоров’я нації»

Щороку 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Цей міжнародний захід входить у стратегічний план дій ООН, спрямованих на охорону і розвиток навколишнього середовища. Свято відзначається на світовому рівні з 1993 року. Основна ідея Всесвітнього дня водних ресурсів — закликати країни всього світу розробити заходи для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті, сприяти збереженню водних ресурсів на внутрішньо національному рівні, об’єднати громадськість, владу і бізнес навколо проблем, пов’язаних із необхідністю захисту водойм. 

Святкування Всесвітнього дня водних ресурсів не обходиться без тематичних акцій, які традиційно збирають тисячі людей по всьому світу. Починаючи з 2000 року кожний Міжнародний день води присвячується певній темі. розвинених країнах до 30% запасів прісної води через нераціональне користування людиною втрачаються, а в деяких великих містах втрати можуть сягати 70%. У червні 1999 р. у Лондоні на ІІІ Конференції міністри екології та охорони здоров’я 35 європейських країн, у тому числі й України, підписали Протокол з проблем води та здоров’я, зобов’язавшись оберігати своїх громадян від захворювань, пов’язаних із забрудненням води, захищати водні ресурси, створювати системи усунення небезпечних ситуацій. 

З  метою відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів  в Бершадській бібліотеці бібліотекар Іванчишина Алла підготувала перегляд літератури «Чиста вода – здоров’я нації».