Пізнавально-оглядова екскурсія “Скарби бібліотеки”

Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотека допомагає  залучати  до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній  смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм популяризації літератури, які забезпечують формування у дітей щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними.

20191023_150526

Саме з цією метою  23 жовтня, у відділі з обслуговування дітей Бершадської  ЦРБ  було організовано  пізнавально-оглядову екскурсію під назвою “Скарби бібліотеки”. До  бібліотеки завітали маленькі гості, учні групи продовженого дня 2 – 4 класів ЗОШ №1, разом зі своїм учителями Оксаною Шуляр, Ніною Гуменюк та Оленою Савченко.

20191023_153431

 

Екскурсію провела бібліотекар Світлана Єгорова , яка ознайомила школярів із книжковим фондом бібліотеки, провела захоплюючу мандрівку книжковими та тематичними виставками, що представлені у відділі, познайомила дітей з правилами користування книгою та бібліотекою та  проінформувала про нові надходження літератури для дітей.

20191023_153504Діти переглянули лялькову виставу «Пригоди Червоної Шапочки в казковому королівстві»,  грали в гру-вікторину  «Книга – мій друг», під час якої мали змогу розповісти про свою найулюбленішу книгу або літературного героя.

20191023_153317

Весело та радісно було у цей день в бібліотеці. Діти, які побували на екскурсії, мали змогу записатися до бібліотеки і стати її читачами. Усім дуже сподобалася цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності від маленьких користувачів.