Подаруйте книгу бібліотеці у День закоханих

  

   

14 лютого – Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки. Історія  розпочалася з маленької традиції в родині американського книжкового блогера Еммі Бродмур, де на День усіх закоханих дарували одне одному та дітям книги.  Якось син блогерки запитав, чому немає такого особливого дня на рік, коли люди дарують книжки усім навколо. Еммі сподобався задум, саме тому, вона вирішила відзначити черговий День святого Валентина, подарувавши книги не лише синові, а й бідним дітям, які не мають можливості придбати власні. Водночас блогерка поділилася ідеєю акції з читачами, після чого традиція почала стрімко розвиватися, а цю  ініціативу підхопили активісти по всьому світові. 

    Міжнародний день дарування книг перетворився на глобальну акцію: його відзначають книголюби з США, Великобританії, Австралії, Канади, ПАР, Франції, Індії, Ірландії, Японії, Нової Зеландії, Філіппін, Туреччини, Сінгапуру, Німеччини, Нігерії, Нікарагуа, Бразилії, Єгипту, Польщі, Греції, Португалії, Мексики, Македонії, Угорщини, Ізраїлю, Китаю, Болгарії, Пуерто-Ріко та звісно з  України також.

  Книга скаже набагато більше, ніж банальна валентинка. Будьте щирі. Цей подарунок має стати приємним спогадом для всіх. Тож робіть це із душею. Даруючи книги, ви  відчуєте себе добрим чарівником, який зцілює серця. Разом із книгою ви даруєте світло.

   В Україні це свято поки що  не має великого розголосу. Але з вашою допомогою воно має великі шанси на популярність! Даруйте книги з любов’ю та нехай 14 лютого  перетвориться для вас на добру традицію – дарувати книжки, бо книжки – то любов!

    Бібліотеки активно долучаються до цієї  добровільної ініціативи, яка  спрямована на популяризацію книги й читання. Заохочення якомога більшої кількості людей обмінюватися прочитаними книжками й поповнювати фонди бібліотек, стала традиційною. Звичайно ж, вона не обмежується лише одним днем.

     Скажімо, ця гарна ідея постійно впроваджується в життя у бібліотеках Бершадської міської територіальної громади.  Завдяки благодійності  бершадчан,  фонд бібліотеки поповнюється на кілька сотень нових видань.  Бібліотечну книгу  в середньому читає 20-30 користувачів, а найбільш популярні сучасні художні книги читають 50-60 користувачів.Тож висловлюємо щиру вдячність усім, хто в різні роки долучався до благородної справи – дарування книжок. 2022-го ця добра традиція продовжується. Молоде покоління для цього може скористатися своєю «ковідною» тисячею та купити книги для бібліотеки. Ми чекаємо на ваші  книжкові дарунки. Скористайтесь можливістю – подаруйте нову книгу у бібліотеку.

 Запрошуємо бершадчан  усіх поколінь долучитися до  приємної місії і подарувати книги  бібліотекам Бершадської міської територіальної громади!