“Поет живе у пам’яті свого народу” книжкова виставка – вшанування

IMG_20190305_150646_HDR

Тарас Григорович Шевченко – людина високих моральних людських якостей, що стоїть нарівні з кращими світовими творцями-мислителями.

Він залишається серед нас, українців, і далі невмирущим як поет, як геній, як поводир, що показує нам шляхи у боротьбі за наші ідеали.

Беручи всю світову літературу, важко знайти серед письменників другу подібну постать, що пройшла б такий же винятковий життєвий шлях; що вийшла б із самих низів і досягла б найбільшого злету творчого генія.

У 2019 році виповнюється 205 років з дня народження великого Кобзаря.

Для читачів відділу з обслуговування дітей Бершадської ЦРБ завідділом Тетяна Захарчук  презентувала книжкову виставку-вшанування «Поет живе у пам’яті свого  народу». На виставці представлено книги про життя і творчість поета, його найкращі твори, вислови відомих людей про Шевченка, цитати.

IMG_20190305_150715_HDR

Для маленьких читачів бібліотекар Світлана Єгорова провела поетичну хвилинку «Зоре моя вечірняя» з метоюрозширення знання дітей про життя і творчість Т.Г.Шевченка, сприяння вихованню національної самосвідомості, формування бажання читати твори поета, збагачення словникового запасу.

Бібліотекар підготувала цікаві факти з дитинства поета, зачитала неперевершені твори Тараса Шевченка: «Лілея», «Не завидуй багатому» тощо. Діти з великим задоволенням декламували вірші. Їм було цікаво дізнатися, які щирі та вдячні слова присвятили Шевченкові відомі українські письменники, такі як: Іван Франко, Олесь Гончар, Ярема Гоян.

IMG_20190305_150811_HDR

Атмосфера у бібліотеці була приємною та невимушеною, зворушливою та цікавою, овіяна величчю та силою шевченківського слова.