Прем’ера книги Петра Васильовича Маніленко «Какомей Чукотка, або На краю Землі»

какомей-2

Нещодавно в читальній залі Бершадської районної бібліотеки відбулась прем’єра книги, десятого за ліком видання «Какомей Чукотка, або На краю Землі» заслуженого журналіста України, колишнього редактора газети «Бершадський край», члена Національної спілки журналістів України, лауреата обласних журналістських премій ім. Костянтина Гришина, Володимира Орлика Петра Васильовича Маніленка. Книга приурочена до 95-річчя районної газети «Бершадський край», яке газета буде відзначати влітку цього року А ще це своєрідний творчий звіт редактора про роботу на цій посаді протягом майже двадцяти років.

Петро Васильович детально розповів про своє перебування за Полярним Колом та свої творчі здобутки присутнім на заході сільським бібліотекарям та колегам краєзнавцям. Бібліотекарями Бершадської центральної районної бібліотеки Єгоровою С.Ю. та Бабій О.С. прочитані вірші місцевих авторів В. Корнелюка та Т. Кучанської, присвячені Петру Васильовичу. З вітальним словом виступила начальник відділу культури і туризму, заслужений працівник культури України Герасимчук Н.М., та редактор газети «Бершадський край» Шевчук Федір Харитонович. До них приєдналися краєзнавці Погончик Г.О., Похила П.П., а Рудик М. С. та Зарічанська Л.І. прочитали власні вірші, які присвятили П.В. Маніленку. Від Джулинської територіальної громади та від себе особисто привітали автора завідуюча відділом внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Руденко Р.В., педагоги Заміхора Л.А. Нікітчук Л.І. та шкільний бібліотекар Трохименко Л.І.

Автор подякував спонсору директору ТОВ «Прогрес» с. Серединки, депутату районної ради, кандидату сільськогосподарських наук О. Ф. Кавуну за фінансову підтримку у виданні книги. Директор Бершадської центральної районної бібліотеки Бернацька Л.Л. подякувала автору та вручила від  бібліотекарів району коровай меценату Кавуну О.Ф., за подаровані понад сорок екземплярів видання книги усім бібліотекам району.

Какомей-014

 

Какомаей-4

 

Какомей-027

 

Какомей-002

Какомей-009

 

Какомей-033

 

Какомей-039

 

Какомей-041