Презентація книги “Євреї та українці тисячоліття співіснування”

18 жовтня 2018 року в приміщенні редакції «Бершадського краю» відбулась презентація книги «Євреї та українці тисячоліття співіснування» авторства Павла – Роберта Магочія та Йоханана Петровського – Штерна. Ініціатором проведення заходу був Юхим Михайлович Вигоднер. У залі зібралися представники єврейської громади, культури району, місцевих жителів та гостей із міста Гайворон.

002

Книга видана в Ужгороді, у видавництві Валерія Падяка в 2018році, має 340 сторінок. Видання було написано на замовлення недержавної організації «Українсько-єврейська зустріч», яка разом із урядом Канади співфінансувала публікацію книги у рамках проекту «Взаемодія-Дія : Програма грантів і підтримки мультикультуралізму». Видання містить зведені покажчики: предметний, іменний та географічний. У дванадцяти тематичних розділах автори ретельно досліджують спільне та відмінне між євреями та українцями.

003

 

Серед висвітлювальних тем – географія, історія, економічне життя, традиційна культура, релігія, мова та книгодрукування, література й театр, архітектура й мистецтво, музика, формування діаспори та українська сучасність. Завершальний розділ – це роздуми авторів про сучасність і майбутнє.

004

Книга написана жвавою мовою та розрахована на широке коло читачів, містить велику кількість кольорових ілюстрацій, мап та перелік літератури для подальшого читання.

007