Презентація тематичної виставки «Мама найкраща у світі»

Відбулась презентація тематичної виставки «Мама найкраща  у світі»

 13  травня 2022 року працівники Комунального закладу «Бершадська бібліотека» презентували тематичну виставку «Мама найкраща у світі».

Презентація відбулась для учасників святкового концерту, присвяченого Дню матері  «Мамі і лише їй присвячую…», який організований викладачами та учнями КЗ «Бершадська дитяча музична школа ім. Р.А. Скалецького»

Свято матері – свято любові. свято пошани найдорожчої людини, свято духовності, свято берегині-Оранти.  Цей день повертає нас душею до давніх традицій.

  Присутні на заході ознайомилися із представленими на виставці книгами, журналами, статтями, фотодокументами. Щастя й краса материнства в усі віки і часи оспівувалися кращими художниками і поетами. Тож  не випадково , що ступінь культури й благополуччя суспільства визначають рівнем шанованості  в державі жінок, які виховують дітей. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої мами.

 
Свято має свою давню історію, у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів у пам’ять про свою матір , яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.
Її старання увінчалися успіхом – в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День матері як офіційне свято. По суті це – свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама – найголовніша людина для своїх дітей.
      Безумовно, День матері – це одне з самих зворушливих свят, бо з дитинства і до своїх останніх днів людина  несе у  душі неповторний образ своєї мами, яка завжди любить, підтримує,  розуміє.

   Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» запрошує користувачів завітати до бібліотеки, де на вас чекають цікаві та корисні книги, газети, журнали. У нас можна скористатися комп’ютером, почитати, погортати журнали та дізнатися багато чого цікавого.

 У період воєнного стану бібліотека для користувачів  працює щоденно з 9.00 до 14.00 год. Вихідні субота та неділя.