Проведено вечірку кельтів «Цукерки чи гаманець»

            

    29 жовтня 2021 року бібліотекарем з обслуговування юнацтва КЗ «Бершадська бібліотека» Оленою Маліцькою організовано вечірку кельтів під назвою «Цукерки чи гаманець». На початку заходу бібліотекар ознайомила молодь з історією виникнення свята, провела з ними веселі конкурси такі, як «Кривава Мері», «Визнання», загадала тематичні загадки після, яких учасники отримували різноманітні призи.

     Хелловін – свято англомовних країн, яке з кожним роком набуває все більшої популярності в Україні. Але що ми по суті про нього знаємо?  Чорні й помаранчеві кольори, переддень 31 жовтня, гарбузи-підсвічники, різноманітні костюми, пронизливі «страшилки» — приблизно такі асоціації виникають, коли ми уявляємо це свято…Насправді, за багаторічну історію свого  існування воно обросло багатьма легендами, традиціями і навіть назвами. Мало хто знає, що в деяких країнах його називають Днем реформації, Кельтським Новим роком. 

    На Хелловін або ще його називають День Всіх Святих прийнято ходити в гості або ж зазивати до себе друзів і родичів. Хоча  він і не є державним святом навіть в англомовних країнах, очевидно, що відзначають його дуже широко. Не так давно цей звичай прийшов і в Україну. Передісторія виникнення Хеллоуїна детально вивчається, а традиції — активно переймають школярами та студентами. Більшість молоді з нетерпінням чекає 31 жовтня, щоб побешкетувати і розважитися.

   Наприкінці вечірки бібліотекар організувала  майстер клас з тематичного  make up.