«Слава козацька не вмре, не загине»

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. Водночас у цей день відзначається День українського козацтва, а віднедавна й День захисника України.

 Це свято – данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України , та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави.

  Щоб пригадати  мужність,  велич та славні традиції козаків,  у читальній  залі Бершадської  районної бібліотеки діє тематична книжкова виставка  «Слава козацька не вмре, не загине». Про козаків, їх традиції, одяг, зброю, боротьбу  з ворогами за свободу та незалежність України  розповідають книги, зібрані на виставці. Окремим розділом представлені книги про славетних гетьманів – ватажків козацького війська.

Вітаємо всіх наших захисників із цим прекрасним святом та запрошуємо ознайомитися з літературою, яка допоможе вам збагатити  свої знання та поринути у чудовий світ історії українського народу — Козаччину.