Святкування Дня бібліотек та презентація книг Лариси Натолочної у бібліотеці

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек в КЗ «Бершадська бібліотека» відбулось справжне свято. З професійним святом бібліотекарів привітали заступник міського голови Нечитайло Олександр Григорович та начальник відділу культури, молоді, туризму та охорони культурної спадщини Клапатюк Анна Миколаївна.

Грамотами від Бершадської міської ради були нагороджені бібліотекарі КЗ «Бершадська бібліотека»: Юлія Маршук, Олену Струтинську,  Аллу Іванчишину та бібліотекарів с. Красносілка Оксану Тихоненко, с. Сумівка Аллу Майструк, с. Бирлівка Неоніла Плетенчук.

Від Бершадського відділу культури, молоді, туризму та охорони культурної спадщини нагородили Ларису Натолочну за вагомий особистий внесок в розвиток культури Бершадщини та за популяризацію творчості композитора-земляка Родіона Андрійовича Скалецького.

Під час свята відбулась презентація книг Лариси Натолочної «Життя мого стежина» та «Співець Подільського краю». Лариса Володимирівна Натолочна – громадський кореспондент, члена Національної спілки журналістів України, племінниця Родіона Скалецького. Автор розповіла про свій творчий доробок, подякувала за підтримку спонсорам. Від працівників Бершадської ДМШ ім. Скалецького Н. Сторожук та Л. Баранової прозвучало  музичне вітання, українська народна пісня в обробці Р. А. Скалецького «Вари мати вечеряти».

Також, у запису прозвучав музичний твір Петра Паламарчук «Любов» на слова Лариси Володимирівни.

https://www.youtube.com/watch?v=2yLr5ZlW90w&ab_channel=MiroslavVengel

Привітати талановиту, творчу особистість, залюблену у свій рідний край та Україну прийшли поважні гості, родичі та друзі. На думку колеги Світлани Ковальської Лариса Володимирівна належить до тієї когорти людей, що плекають цінність та красу родини, родоводу. Видані пані Ларисою збірки є свідченнями того, що природній дар, душевна витонченість, толерантність притаманні надзвичайно талановитому українцю, шанованій людині – Родіону Андрійовичау Скалецькому передалась і його онуці Ларисі, яка здійснює пошук себе на літературній ниві.

По закінченню заходу директор КЗ «Бершадська бібліотека» Наталія Лева привітала усіх присутніх зі святом та пані Ларису з виходом її творчого доробку, побажала усім присутнім міцного здоров’я, творчої наснаги, ентузіазму, креативу в роботі, задоволення від праці, благополуччя, миру та процвітання!