Свято краєзнавчої книги у Бершадській центральній районній бібліотеці

ф007

4 квітня у приміщенні читальної зали Бершадської центральної районної бібліотеки вперше на Бершадщині відбулось свято краєзнавчої книги. Привітати усіх присутніх з днем краєзнавчої книги прийшли заступник голови Бершадської районної  ради Пересунько Сергій Васильович та Головний спеціаліст відділу культури Тиворська Тетяна Павлівна, вони вручилиграмоти та квіти авторам краєзнавчих книг: Маніленку Петру Васильовичу, Шевчуку Федору Харитоновичу, Погончику Григорію Олексійовичу, Мельнику Анатолію Івановичу, Похилі Прокопу Павловичу, Рудику Миколі Сергійовичу, Ясаковій Марії Сергіївнї, Руденко Руслані Вікторівні, Німчук Людмилі Михайлівні, Жорницькому Олександру Львовичу, Зарічанській Лідії Іванівні, оператору та кінорежисеру Храновському Руслану Мифодійовичу.

ф007

Для шанованих краєзнавців звучав твір Р.А. Скалецького «Лірична пісня» та народна пісня у записі Ганни Годованець «Чорноморець» від вокального ансамблю викладачів музичної школи «Елегія».

ф010

На святі була присутня делегація з с. Серединки, яку очолив Олександр Федорович Кавун – директор ТОВ «Прогрес», депутат районної ради, Покровитель культури Вінниччини. Олександр Федорович Кавун та сільський голова с. Серединки Микола Миколайович Хараїм, які неодноразово виступали спонсорами різноманітних видань не лише про своє село та письменника – земляка Василя Думанського вручили запашні серединські короваї директору Бершадської центральної районної бібліотеки, автору видання «Серединка – тепла крапка на карті України» Федору Шевчуку та почесному громадянину села Маніленку Петру Васильовичу, який був ініціатором проведення свята.

ф011

Було б мабуть важко видати книги та поетичні збірки без фінансової підтримки спонсорів, яких на Бершадщині не дин десяток.

Музичний дарунок спонсорам прозвучав у виконанні викладача ДМШ Андрія Олександровича Лавренюка.

Про надбання краєзнавці розповіла провідний бібліотекар читальної зали Сидоренко Ніна Андріївна у бібліографічному огляді книжкової  виставки «Моя Бершадщина у прозі та поетичному слові».

Цікаву вікторину про знання рідного краю із врученням призів переможцям, організував Маніленко Петро Васильович.

ф025

В заключному слові директора Бершадської центральної районної бібліотеки Наталії Леви звучали такі слова: «Тож прийміть, шановні наші краєзнавці найкращі побажання здоров’я, успіхів у житті і праці, нехай ніколи не згасає у душі Божа іскра натхнення у творчості, хай прийдешні роки подарують Вам зустріч із щедрими спонсорами, нехай збуваються всі ваші задуми і мрії».

Многая літа краєзнавцям та спонсорам заспівали разом усі присутні в залі.

ф022