Тематичний віртуальний перегляд літератури «Крути: і сум, і біль, і вічна слава»

Віртуальний перегляд літератури: «Крути: і сум, і біль, і вічна слава» презентувала бібліограф  Комунального закладу «Бершадської бібліотеки» Ірина Плетньова  

  29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут. Героїчно-трагічні події майже столітньої давності, які відбулися в морозні січневі дні 1918 року під селищем Крути, що за 130 км від Києва, на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Тоді на захист молодої Української Республіки виступили 300 зовсім юних добровольців з числа студентів київських вузів та бійців вільного козацтва. Це був цвіт тодішньої української патріотичної молоді, цвіт молодої нації. Вони назавжди залишилися молодими, поклавши буйні голови в нерівній боротьбі з більшовицькою інтервенцією.

 У бібліотечних фондах   Бершадської територіальної громади є багато книг, газет, журналів, які оповідають події битви під Крутами. Запрошуємо завітати у бібліотеку та скористатися бібліотечними послугами. Бібліотека працює щоденно з 9 до 18 години.