У бібліотеці презентували виставку «Загадки писемного знака»

У  відділі з обслуговування дітей КЗ «Бершадська бібліотека»» проведено віртуальну екскурсію та презентацію книжкової виставки «Загадки писемного знака». Мультимедійну віртуальну екскурсію бібліотечні працівники презентували для учнів Бершадського ЗЗСО №1. До уваги яких книги, журнали, електронні видання про писемність та українську милозвучну, нашу рідну мову.

     Українська мова  –  одна з найдревніших і найбагатших серед тисяч мов світу. Чи всі ми усвідомлюємо, яким великим скарбом володіємо? Саме цю істину завідувачка відділом Тетяна Захарчук донесла  до юних користувачів, підготувавши цікавий захід про творців української писемності та мови, про перші українські видання, про шлях української мови, пам’ятки культурної мовної спадщини.

     Починаючи з 1997 року, в Україні щорічно, 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, відзначається День української писемності та мови. Адже мова входить в життя людини з її дитинства, від колискової мами та перших слів. Вона прекрасна і барвиста, мелодійна і співуча. У ній – історія, звичаї та традиції народу, без неї не може існувати суспільство, адже саме мовою ми спілкуємося та за її допомогою пізнаємо світ. Тож кожен з нас  і всі ми гуртом маємо любити, шанувати і берегти рідну мову.

   Книжкова виставка «Загадки писемного знака»  буде демонструватися у   відділі обслуговування дітей  протягом найближчих 10 днів. Запрошуємо юних читачів завітати до бібліотеки та ознайомитися з книгами, журналами, ілюстраціями. Бібліотека чекає на ВАС!